Fudbaleri Gane uspjeli su sa mnogo muke da savladaju reprezentaciju Južne Koreje i upišu prva tri boda u grupi H Svjetskog prvenstva u Kataru.

Na taj način Gana je zauzezla drugo mjesto na tabeli uz realne šanse da se plasira u osminu finala Mundijala.

Afrička selekcija povela je u 24. minutu nakon što je Salisu pogodio nakon gužve u protivničkom šesnaestercu.

Samo deset minuta kasnije, sjajni Andre Aju asistirao je zvijezdi Ajaksa Kudusu koji je glavom matirao golmana Korejaca za 2:0. To je bio rezultat sa kojim se otišlo na pauzu.

U nastavku meča vidjeli smo konkretniju Južnu Koreju, koja je u 58. minutu uspjela da smanji na 2:1 preko Gue – Sung Čoa.

Samo tri minuta nakon toga, stigao je pravi šok, Koreja je uspjela da izjednači rezultat, a strijelac je ponovo bio isti fudbaler.

Slavlje Južne Koreje ipak nije dugo trajalo, jer je Gana uspjela da se vrati u meč već u 68. minutu. Sjajni Kudus je nakon sjajnog udarca vratio svoj tim u vođstvo za totalnu erupciju oduševljenja na tribinama.

Do kraja utakmice Korejci su preuzeli terensku inicijativu i konstantno bili prijetnja za gol Gane, koja je međutim uspjela da se odbrani i sačuva rezultat. Njima se rizik isplatio, a mi vjerujemo da će i vama uz najbolje kladjenje uzivo.