David Goffin, die na een moeilijke start van het seizoen is teruggevallen naar de 68ste plaats op de wereldranglijst, is nog steeds de Belgische nummer 1 in het Davis Cup-team. Hij komt opnieuw in het team na een afwezigheid van meer dan twee jaar.

De 31-jarige Luikenaar, die in zijn laatste drie toernooien in de eerste ronde verloor, vindt dat hij steeds beter gaat spelen. “Ik hoop dat ik dat in wedstrijden kan tonen,” zei hij dinsdag, drie dagen voor het begin van de Davis Cup play-offs in Finland.

“Ik voel dat ik terug mijn beste tennis haal en fysiek ben ik op mijn best. Ik hoop het heel snel te kunnen laten zien in een officiële wedstrijd, hopelijk vrijdag al,” voegde Goffin eraan toe, terug bij het Belgische team na het missen van de wedstrijden in Hongarije (2020) en Bolivië (2021).

“De sfeer tijdens de week is altijd erg goed en leuk, maar het weekend zal moeilijk worden. We hebben een goed team om te proberen de ontmoeting te winnen en iedereen oogt in vorm,” zei David Goffin over de kansen van België op kwalificatie.

“Op papier is België de favoriet”, vindt Goffin. “Het hangt ook af van het tijdstip in het seizoen. Ik heb dit seizoen nog niet veel gewonnen, Sander (Gillé) en Joran (Vliegen) ook niet. Ze hebben een nieuwe coach, misschien veranderen ze wat dingen. Op papier, met mij als nummer 1 en het koppel in het dubbelspel, zijn wij de favorieten. Maar Emil Ruusuvuori (ATP 71) en Harri Heliovaara (ATP 50 in het dubbelspel) hebben dit seizoen al veel gewonnen. De wedstrijd zal niet gemakkelijk zijn.”

“La Goff” speelde dit seizoen al tegen de Finse nr.1, in de eerste ronde in Doha waar hij in drie sets verloor. “Hij is een erg goede speler, ik denk dat hij zelfs onderschat wordt. Hij is in staat om op een zeer hoog niveau te spelen, hij heeft Alexander Zverev al verslagen (in Miami in 2021, red.). Hij is zeer solide en compleet, hij heeft een goede opslag en een goede techniek. Het hardcourt ligt hem erg goed. We zullen hem moeten verslaan om het team in een goede positie te brengen,” zei Goffin.

Voorafgaand aan deze wedstrijd in Espoo, de tweede grootste stad van Finland, heeft David Goffin een Davis Cup palmares met 24 overwinningen en 4 nederlagen in het enkelspel. Hij heeft sinds de finale in Madrid eind 2019 niet meer gespeeld voor de ploeg van coach Johan Van Herck.

Belgium bet geeft je de beste kansen voor alle tenniswedstrijden.