Boston Seltiksi više nijesu lideri Istočne konferencije NBA lige, nakon poraza od sve boljih Njujork Niksa 109:94.

Novi lider Istoka je Milvoki, a očigledno umoran tim Bostona nije u ovom meču pružio pravi otpor. Za Nikse je ovo peti uzastopni trijumf, a sedmi u posljednjih osam utakmica – odlično su tempirali formu.

U izuzetnoj timskoj partiji, Džulijus Rendl i Kvikli upisali su po 23 poena. Krilo Rendl pokazao je zbog čega je lider tima: pored 23 poena imao je i sedam skokova i četiri asistencije, a u završnici nije bilo potrebe da igra.

Prva zvijezda Seltiksa Tejtum sveden je na svega 14 poena, uz devet asistencija i sedam skokova. Šutirao je samo 18-6 iz igre u jednoj od najlošijih partija sezone. Brogdon je bio najbolji u Bostonu sa 22 poena.

Trijumf Niksa dobija na značaju, budući da se radi o istorijskom rivalstvu velikih NBA klubova i jednom od najpraćenijih derbija Istoka tokom sezone. Posetite naše kladionice i pratite Nikse u usponu.

Majami je u derbiju dana pobijedio Filadelfiju 101:99 u uzbudljivom meču, uz izuzetnu partiju prve zvijezde Džimija Batlera: 23 poena (14-9 iz igre), 11 skokova i devet asistencija.